Het Iberico varkensvlees is afkomstig uit Spanje, en is vlees van wat we in de volksmond “pata negra” (zwartpoot) noemen. Deze varkens worden voornamelijk in de streek rond Salamanca (Guijuelo) en in de provincie Huelva (Salamanca) gekweekt. De voeding en de vrije uitloop geeft dit vlees een unieke smaak. In de lente krijgen ze fris gras te eten, in de zomer een mengeling van gerst en tarwe, en in de herfst eikels en noten (de topkwaliteit Bellota zelfs zowat uitsluitend eikels, zowat 10 kg per dag!). Hierdoor krijgt het vlees een nootachtige smaak, en is het mooi met vet doorweven. Vers Iberico varkensvlees is een echte delicatesse.

 

We kunnen u zowat alle deelstukken aanbieden zoals kroontjes, haasjes, lende met of zonder been, secreto, pluma, presa, wangetjes, enz. Ook de beroemde Iberico gedroogde ham, 36 maanden gerijpt, zit in ons assortiment.