IMG_6960

Het inmiddels beroemde Rubia Gallega-ras is een rund dat afkomstig is uit de Spaanse regio Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje. Deze dieren zijn meteen te herkennen aan hun licht- tot kastanjebruine kleur. Het zijn robuuste dieren, die zich uitstekend voelen in de uitgestrekte weilanden langs de Atlantische kuststrook van Galicië. Ze voeden zich het hele jaar door uitsluitend met gras, kruiden en klaver. De nabijheid van de Atlantische Oceaan geeft het vlees een ietwat zilte smaak (pré-salé). Doordat de dieren pas op latere leeftijd geslacht worden, heeft het vlees de karakteristieke smaken door voeding en omgeving kunnen opnemen, en krijgt men na rijping een complexe smaak, met toetsen van boter en kruiden. Het vlees is doorgaans sterk gemarbreerd, wat de rijping en de smaak ten goede komt. De koeien leven op kleinschalige extensieve boerderijen, en kennen in hun leven geen stress.

Het kalfsvlees van Rubia Gallega is een echte delicatesse (mals en geurig) en wordt verhandeld onder het keurmerk Ternera Gallega.

Wij bieden Rubia Gallega van de hoogste kwaliteit aan, en werken hiervoor samen met een kleine lokale producent, die speciaal voor ons de beste dieren uitkiest.

Het assortiment bevat onder andere: hele lende in de benen, uitgebeende hele lende, dunne lende, ribstuk met of zonder been, filet pur, enz. Speciale snitten en deelstukken kunnen op aanvraag.