Simmental

Het Simmentaler -rund vindt zijn oorsprong in Zwitserland, meer bepaald in de valleien van het kanton Bern en is een vertakking van het Rood en Roodbont bergvee. In de 18de eeuw werden heel wat Simmentaler runderen geëxporteerd naar het zuiden van Duitsland (Beieren) en Oostenrijk, waar ze nu vooral gekweekt worden. Dit rund met zijn lichtgele tot roodbruine vlekken op een witte vacht wordt zowel voor de melk- als voor de vleesproductie gekweekt. De dieren lopen vrij rond en leven voornamelijk van gras en kruiden die ze op de berghellingen en in de valleien vinden. Door deze natuurlijke en gezonde voeding, en door de rust in hun omgeving, is het vlees mooi met vet dooraderd. Het heeft een zachte en fijne smaak.

 

Hiervan kunnen we de hele lenden in de benen met filet pur aanbieden. Ook aparte deelstukken in vacuum, zoals ribstuk met of zonder been, dunne lende, filet pur, côte à l’os, enz. zijn mogelijk.